6-8 bufféportioner 1 gul lök 400 g potatis 300 g morötter 300 g palsternacka 4 msk rapsolja 5 dl havregrädde 2 tsk torkad timjan salt nymald svartpeppar Svamptäcke 500 g blandad svamp (t ex
Ja, jag vet, det tar lite tid att göra och är kanske till och med lite omständigt. Till det grillade tycker jag att ni kan servera en riktigt krämig och framför allt god rotfruktsgratäng
Servera rotfruktsgratängenmed kycklingen. Men det är nyttigt och billigt och så gott som varenda matbloggare vittnar om deras förträfflighet så jag tog tag i saken och gjorde en rotfruktsgratäng
Skiva allt tunt och varva i en smord, vid form, krydda med salt och peppar mellan varven. Skiva kasslern och lägg samman den med en klick färskost och en tomatskiva mellan varje skiva
Perfekt helgrätt och perfekt bjudrätt med allt i en gratäng. Varva med färskost och vikta skinkskivor. Ta ut gratängen och toppa med baconbitar och kryddgrönt
Säger godmorgon med ett middagsrecept, kanske till ikväll eller till söndagens matlådefix. Välj ut dina favoritrotfrukter/grönsaker, koka upp i en gräddblandning, toppa med ost och in i ugnen
Rotfruktsgratängen (fast det kändes mer som en omelett med tanke på äggstanningen blev också himla trevlig och den kanske blir mitt bidrag till julbordet i år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.