500 g älgfärs. Lägg ströbrödet i blöt tillsammans med mjölken och den finhackade gula löken. Tillsätt färsen, kryddor, senap, vitlök och ägget, Rör smeten ordentligt så att allt blandar sig bra
Servera pulled älg med pärlcouscous, grönsaker och den kalla vitlökssåsen. Pulled älg med pärlcouscous, grönsaker och kall vitlökssås (4 personer). 800 gram älgbog. 800 gram älgbog
500 g älgfärs. Börja med att koka makaronerna, skölj dem i kallt vatten och låt dem kallna. Blanda sen skorpsmulorna med mjölken, den rivna löken, pressade vitlöken samt alla kryddorna
älginnanlår. 1enris. 1vatten. 1talg eller annat fett. 1nymald svartpeppar. 1salt, gärna himalaya bergssalt1. Salta på köttet och låt ligga i 2-3 timmar i saltet i kylen, gärna i en påse
Det är ju säsong för älg och annat vilt. Tyvärr överdoserade vi sardellerna lite så det kvävde den goda älgsmaken, försiktighet anbefalles alltså vad gäller sardellanvändning här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.