Lägg potatisskivorna på en plåt, pensla med olja och krydda med salt och vitpeppar. Gör en skåra i kycklingfiléen och lägg i två aprikoseroch färsk timjan, vira två skinkskivor om varje kycklingfilé
Lägg aprikoserna i formen som är klädd med pajdegen, fördela fyllningen över. Det blir med pajdeg än vad som behövs, men kavla ut degen och skär i rutor
Tryck ut och pensla eventuellt med ett uppvispat ägg. Lägg rullarna på en plåt med bakpapper. Rör i det rumstempererade smöret, kokosen samt de hackade aprikoserna
Persikan passar bra i marmeladen då den inte kokar sönder lika mycket som aprikoserna. Riktigt god är denna marmelad till ost och speciellt till gratinerad getost
Smula jästen i en bunke och. 50 g jäst 5 dl vatten 2 msk olja 2 tsk salt ca 14 dl vetemjöl (varav drygt 1 dl till utbakning) 2 dl gräddfil 200 g torkad frukt (jag använde aprikoser) ca 10 st torkade fikon till topping Värm vattnet till ca 37 grader
Ta varje potatis och picka massor med hål. Krämig gryta med pressad potatis. Solrosfrna blir sådär härligt rostade och saltade och passar såå fint till potatisen
Lägg dem i en gryta och täck med vatten. Det blir en ganska trevlig kombination när beskan från mangolden möter sötman från aprikosernaoch syrligheten från dressingen
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.