Dela fänkålen i mindre bitar och sprid ut på formen. Lägg citronerna på plåten och låt dem bakas med det andra, då får de en sötaktigare ton och släpper dessutom mer saft ifrån sig
I mitt recept på rostad brysselkål med vitlök, citron & parmesan får det en fräsch syrlighet från citronen som bryts av mot en alldeles lagom ton av vitlök
Servera den rostade sötpotatisen med den vitlöksstekta svampen och salladen. Ta ut den rostade sötpotatisen och smula över fetaost och grovhackad persilja
Servera den rostade sötpotatisen med den vitlöksstekta svampen och salladen. Ta ut den rostade sötpotatisen och smula över fetaost och grovhackad persilja
- rostade hasselnötter. Häll i en kastrull, vispa i crème fraiche och smaka av medcitron och salt. Lägg på en plåt med vitlök, spansk peppar och rosmarin, ringla över olja
köket med en ugnsstekt ekologisk kyckling och rostad blomkål. Rostad. blomkål medcitron och koriander. I Skafferiet laddar vi upp med en inspirationsresa till
Häromdagen hittade jag på ett alldeles nytt recept med sådant som fanns i kylen och det blev rostade rotfrukter och fänkålmed en glaze på blodapelsin och honung
Pressa apelsin och citron över potatisarna och vänd på dem. Skär fänkålen i skivor, vänd ner dessa bland potatisen, ringla på ytterligare rapsolja och strö en stor nypa flingsalt över
Skär av stjälkarna på fänkålen och skiva dem så tunt det bara går, alternativt med mandolin. Häll av marinaden (spara den) och grilla fänkålen försiktigt runt om på direkt glöd under lock för att få grillsmak på ytan
Sedan penslade jag dem med lite olja, vitlök, citron, salt & peppar. När jag pratade med min kära farmor häromdagen berättade hon att hon hade simmat i sjön nedanför deras hus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.