Skär upp det möra rosa köttet, lägg upp allt på en talrik och njuuut. 4-6 port. Kvällens uppdrag i Sveriges Mästerkock var att man skulle komponera och laga en middag till den person som står en allra närmst och det var precis det jag gjorde förra onsdagen
Så för att fira det underbara sommarvädret tänkte jag bjuda på ett riktigt somrigt och törstsläckande drinkrecept - en liten kreation som jag har döpt till Rosa Elefant, även om Pink Passion Lemonade också vore passande
Ramlade över det här receptet, låter både gott och festligt med den rosa färgen. Sitter och googlar efter tips på vad jag kan bjuda på som dessert till nyår
Rosaskumtomte-fudge med vit choklad. Fudgen är inte alls svår att göra – den får en härlig ljusrosa färg, den liksom smälter i munnen och håller ett bra tag i kylen
-)Ingredienser. Blanda i polkagrisarna och färga marängsmeten rosa. 25 dl strösocker100gram krossade polkagrisar , (tog ungefär 1,5 dl okrossade)Rosa hushållsfärg, pastafärgGör så härSätt ugnen på 130 grader. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten
Bakade en rosa bärdröm till helgens firande. Färga ev rosa. ca 10-12 bitar/ en form på ca 20 cm i diameter. 1-2 dl blåbär. 1-2 dl hallon. Låt sedan stelna i kyl i ca 1-2 timmar. 1-2 dl blåbär. 1-2 dl hallon
Jag hade helst bakat en chokladtårta men eftersom varken min mor och min sambo gillar choklad fick det bli en regnbågstårta med enbart rosa bottnar fylld med en blandning av grädde och jordgubbssylt
Rosa rutor - en av sambons och svågerns absoluta favoritkakor. ) Kakorna består av två mördegsplattor med mörk chokladtryffel mellan och toppas med en rosa jordgubbsglasyr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.