Späd med mjölk. Rör ihop ris, ägg och mjöl. Smält en rejäl klick smör i stekpannan. Klicka ut rissmeten, det ryms 4-5 plättar i en normalstor stekpanna
Ris kan vara svårt att beräkna, eller så har du fått förmycket med dig hem efter take-away middagen, och får du över just ris efter nästa middag tipsar vi här om mumsiga risplättar som lätt röres ihop
böckling-moussémed västerbottenost och ört kappa. Forma bollar av smeten, bästa resultatet når man med att använda en matsked och rulla bollarna mellan handflatan och skeden
Här blev det kalla plättar med äppelmos och vispad grädde efter maten. -) Risplättar. -)Nästa test blir att testa om stekta risplättar "håller" för att frysas
Dessa mjölk- och glutenfria plättar smakar lite sött av kokosmjölk och smakar gott som brunch eller mellis tillsammans med agave- eller lönnsirap och kanske blåbär eller granatäppelkärnor
Har gjort nizzasallad gång för länge sen, men då gjorde jag med tonfisk. Hade böckling i frysen sen julbordet så passade på att göra denna varianten nu
Täck böcklingen i formen med ett jämnt lager sås. Garnera i jämna rader med purjolök, rödlök och dill. Plocka böcklingen fri från skinn, ryggrad och stora ben
8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
Riv vitkålen tunt med osthyvel eller mandolin och riv pepparroten på ett rivjärn. Rökt fisk med pepprig coleslaw 2 portioner. 250 g rökt fisk, ex makrill, böckling eller lax. Rökt fisk med pepprig coleslaw 2 portioner
Bred smör på brödskivorna, fördela böcklingröra på brödskivorna och toppa med rikligt med nyriven pepparrot och eventuellt lite extra finhackad rödlök och gräslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.