Servera köttet tillsammans med kokt potatis och grillade äppelskivor. Lägg kotletterna i senapsmarinad, eller blanda senap och finhackad salvia och stryk blandningen på båda sidor av kotletterna
Skala och pressa en klyfta vitlök och lägg i en skål med köttet. Lägg upp kotletterna på fat och skeda över balsamvinägern, en nypa salt samt nymalen svartpeppar samt servera fläskkotletterna med önskade tillbehör
Servera direkt och låt smöret smälta på de nygrillade kotletterna. Vi har den stora förmånen att ha en lokal närbutik med charkdisk, vilket gör att man faktiskt inte alltid behöver planera vad som ska läggas på det heta grillgallret
Skrapa och koka potatisen i saltat vatten med några dillkvistar. Skär potatisen i grova bitar och häll över dressingen medan potatisen fortfarande är varm
Mixa sedan rabarbern slät i en bra matberedare eller med stavmixer. Lägg potatisen i en ugnsform tillsammans med zucchini och purjolök skuret i grova bitar
Mosa ihop med crème fraichen. Smaka av med salt. Smaka av med salt. Värm grillen till medelhög temperatur. Pensla kotletterna med olja, salta och peppra dem
Min man rimmade kotletterna ganska snabbt, och penslade dem mot slutet av tillagningen med en äppelglaze innehållandes både rivet äpple och äppelcidervinäger, som gav dem en härligt klibbig, kryddig yta
Servera medgrillade tomater och friterade bondbönor. För att få en ficka för fyllningen, putsa först köttet och skär sedan ett snitt längs med som delar köttet på mitten, Salta och peppra kotletterna inuti och på båda sidor
Skrapa och koka potatisen i saltat vatten med några dillkvistar. Skär potatisen i grova bitar och häll över dressingen medan potatisen fortfarande är varm
Servera medgrillade tomater och friterade bondbönor (se nedan). För att få en "ficka" för fyllningen, putsa först köttet och skär sedan ett snitt längs med som delar köttet på mitten
För mig räcker det helt enkelt med en sallad för då. känner jag mera smaken av det grillade. Det här med Flintastek har jag dålig erfarenhet av sen min ungdom, segt och bara massa fett
Till det blev det en risottomed smak av citron och basilka. Jag gjorde grundreceptet jag har på risotto och tillsatte sedan citron och basilika efter smak
Under frukosten så planerades middagen, Håkans förslag på plockmat och ett gott rött till det gick vinnande ur diskussionen och därför gick vår första tur ut till ICA för proviantering, en liten avstickare in i grannaffären hann vi också med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.