Fräs löken med fettet i en tjockbottnad gryta. Vänd ner majs, ärter och korv och hetta upp. Pudra över curryn och låt fräsa en stund innan riset vänds ner
Fräs löken med fettet i en tjockbottnad gryta. Vänd ner majs, ärter och korv och hetta upp. Pudra över curryn och låt fräsa en stund innan riset vänds ner
Det är supergott att ha som topping på sallader, i grytor, i kex eller i den här "risotton". Näringsjäst är en inaktiv jäst och framställs genom odling med en blandning av sockerrör och melass av sockerbetor
Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker. Nu är det bara att blanda ner bacon, purjolök och champinjoner
Låt rinna av på hushållspapper och ställ åt sidan tills det ska blandas medrisotton. Det där med en klick smör i risotton alldeles på slutet är ju en smaksak
4 1 gul lök 2 stora vitlöksklyftor 280 g torrsaltat bacon 250 g champinjoner 2 msk olivolja 3 dl carnaroli ris 2 tsk rosmarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin 12 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och svartpeppar 95 g parmesanflarn 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.