Det är supergott att ha som topping på sallader, i grytor, i kex eller i den här "risotton". Ni som följer mig på Instagram har kanske märkt att jag är inne i en blomkålsperiod just nu
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msksmör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjonersom du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämigrisottomed purjo och bacon
Krämigrisottomed kyckling och svamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Jag älskar verkligen risotto och det går att variera i all oändlighet
Om ni planerar eran helgmat så kan jag tipsa om denna risotto. Klassisk risotto. Vi har haft en jättemysig after work idag och nu ligger jag i soffan och jäser
Denna smarriga indonesiska risotto brukar min kära mamma göra. Det bästa med rätten är så klart att den smakar väldigt gott, men också att den är enkel att göra och att man lagar rätten i en och samma gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.