Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Koka riset tillsammans med två buljongtärningar. En väldigt tacksam & smidig rätt, allt-i-ett med ris, kassler, ananas, cheddarost och gratinerad med ostsås
Koka tills riset är mjukt, skölj det i durkslag och låt vattnet rinna av helt. Vispa grädden, blanda med det kokta kalla riset, vaniljsocker och socker
Kolla riset efter halva tiden och rör om. Riset är klart när vätskan har kokat bort. Hacka den färska koriandern och blanda med riset och servera med limeklyftor
Ingredienser Portioner. 4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Ta ut riset från kylen och låt det bli rumstempererat medan du förbereder resten av ingredienserna. Om riset fortfarande är kallt när du skall börja steka det så värm riset lätt innan, annars kyler det ner din wokpanna
Riset. koka riset (basmatiris) i buljong och ha också i en dutt tomatpuré och en skvätt olivolja. Lägg det färdiga riset underst, häll över tomatsalsa, lägg ovanpå det ruccolablad, strö över rostade pumpafrön (som rostats i 225 graders ugn med lite olivolja och salt - se opp, det går snabbt)Jag hade också i ananasbitar för att få en söt smakbrytning
Ris a la malta behöver inte serveras i djupa tallrikar, det räcker gott & väl med lite mindre mått. 1 del risgrynsgröt 1 del lättvispad grädde Smaksätt med vaniljsocker, gärna med äkta vanilj & svarta prickar, snåla inte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.