Ris a laMalta på julafton är ett måste. Personligen är jag inte ett dugg förtjust i den andra varianten som kallasapelsinris, där apelsinsaft och skurna apelsinbitaringår
Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor servera alltidRis a laMaltatill efterätt, och den ska enligt henne serveras tillsammans med inlagdapersikor, för det är hon uppväxt med
VispaMildavispen och blanda den med gröten. Smaksätt med strösocker och vaniljsocker. Skala och skär apelsiner och grapen ihinnfria klyftor eller bitar
RisàlaMalta på LCHF-vis. Håll tillgodo för här har ni ett Ris á laMalta recept. Blandaris, grädde, mjölk, kanelstång och vaniljpulver/vaniljstångi en kastrull
(endast hälften används tillrisàlaMalta). Men suget efter denna klassiska juldessert blev alldeles för stort så det var bara att ställasig med stora kastrullen och börja koka ris Och underbart gott blev det
Lägg ris á laMaltai små portionsformar och toppa med apelsin och flagad mandel. Det är så gott med apelsintillRis á laMalta så det fick det bli, liteflagad mandel toppade jag helahärligheten med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.