Tillsammans med honungen och vitlöken blir såsen precis lagom stark och söt. Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
Recept, kokt rimmad bog medrotfrukter som jag gjorde den. På spisen stod den rimmade bogen och puttrade i sitt spad och lugn samt i kylen kunde man ana den fruktade men ack så goda pepparrotscremen som hade sina kusiner äpple och dill medblandat
Servera medgräddkokta kronärtskockor. Gnid in steken med blandningen. Smaka av med salt och peppar. Blanda dem med 2 msk timjan, rivet skal av 1 citron, smör-&rapsolja och flingsalt. Koka ihop stekskyn med grädde och fond i en kastrull, ca 5 min
Ta bort nätet från köttet, skiva bringan och servera medrotfrukter och pepparrotssås. Skala och skär potatis och rotfrukter i tärningar ca 1x1 cm. 1 kg rimmad oxbringa , och nätad
Jag kokade en rimmad oxbringa för ett tag sedan och serverade med rotmos och senapssås. Idag får nu stå ut med den gula färgen, denna gång på en soppa som värmer fint i vintermörkret
Till lammet åt vi ugnsrostade grönsaker samt en fräsch sås gjord med ingefära och rosmarin. Lammstek. De senaste åren har vi ätit lamm vid påsk och i år testade jag att tillaga lammsteken i min Crock Pot
Gnid in hela lammstekenmed smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti. Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den
några droppar olivolja med citronsmak el olivolja + några droppar färskpressad citron. Häll på vatten så de täcks och lägg ner en buljongtärning samt vitt vin och pudra med lite vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.