Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Smaka av med salt och peppar. Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg ner sparrisen i 2 minuter. Öka ugnstemperaturen till 275°C med grilleffekt i vanlig ugn och 250°C i varmluft
Får jag presentera en fantastiskt god pastasås med lövbiff, champinjoner, crème fraiche och vitlök. Vanligtvis föredrar jag den fetare varianten av crème fraiche, men den här rätten blir bäst med lättcrème fraiche
Fräs lök i olja/smör tillsammans med chili. Häll i grädden, koka upp och red vid behov av med maizena. Tillsätt brysselkål och smaka av med honung, salt och peppar
Ingredienser Portioner. 6 2 kg högrev 1 flaska rött vin (gärna fruktigt, à 75 cl) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 3 msk konc ox- eller kalvfond 3 msk tomatpuré 3 lagerblad 1 tsk timjan 200 g små champinjoner 200 g små schalottenlökar ev majsstärkelse (Maizena) vatten smör salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Inlagd rödkål och rödlök med köttfärslimpa. Bara att slänga i tillsammans med rödlöken och lite persilja så har man ett bra tillbehör till många olika rätter
I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Smaka av med salt och svartpeppar. Strimla rödkål och skala och grovriv äpplet. Låt det sjuda under lock i ca 45 min på medelvärme. Andrea Klintbjer 1 kg Rödkål Färsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.