I frysen har vi det senaste halvåret haft juicen från konserverad ananas infryst i burkar och nu när det äntligen blev riktig sommar passade jag på att göra en fruktig sorbet på den, lite fryst mango och några nektariner som var så där perfekt övermogna och fulla med smak
väntar alldeles runt hörnet, så vad sägs om en ljuvligt rosa sorbet att bjuda dina nära och kära på som dessert, om det är vän, partner, förälder eller någon annan i din närhet du vill överraska lite extra
Gör så här. Rabarbersocker. Låt lika delar skivad rabarber och socker dra i ca 1 timme. Värm sedan upp utan att koka tills sockret har löst sig och späd med lite vatten
Men, misströsta ej - som pausmusik tänkte jag bjuda på ett recept på en svartvinbärssorbet som jag nu lyckats göra två år i rad utan att ta en bild på skapelsen
I förrgår fick jag för mig att jag skulle göra sorbet fast jag frös så mycket. Den här gången gjorde jag sorbet med sockerlag,första gången jag gör det och mycket godare blir det och krämigare
Det är sanslöst gott med hemgjorda sorbeter. Vissa blir bättre än andra som till exempel den intensivt röda jordgubbssorbeten, eller den här blekrosa drömsorbeten
Gör så här. Rabarbersocker. Låt lika delar skivad rabarber och socker dra i ca 1 timme. Värm sedan upp utan att koka tills sockret har löst sig och späd med lite vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.