Bryn köttet på hög värme så att det får en fin brun färg runtom,salta och peppra. Lägg ner köttet i en lergryta eller liknande som tål ugnsvärme(med lock)
Årets stora nyhet på julbordet imin värld var de här vegorevbenspjällen. Jag har tänkt i några år att det vore gott att ha på julbordet igen, men interiktigt pallat att göra egna av seitan som jag sett vissa göra
Jag har skrivit flera tidigare recept på veganska revbenspjäll här på bloggen, men de har alla utgått ifrån att du använder ett eller annat specifiktvegosubstitut för att få till den där köttiga känslan
potatis med karameliserad lök och tryffeloja. minst 1 kg tjocka revbenspjällmarinad. chilisåshoisinsåsworcestersås3vitlökklyftor,pressadejuicen av en halv limematoljaMarinerarevbenspjälleniminst 1 timme, gärna över natten. Placera revbenspjälleni en ugnsfastform, slå på marinaden och stek i ugnen 1,5-2 timmartills köttet är mört. 1 stor gul lök, iringarpotatis, gärna en röd sort så som Cherie eller Cecilenågra stänk tryffeloja(ganska mycket)matoljasalt,pepparBlanda potatis och lök i en ugnsfast form tillsammans med olja, tyffeloja,salt och peppar. Baka i ugnen i 40-60 minuter (tillsammans med köttet)tills löken är fintkarameliserad. 1 kg tjocka revbenspjäll. 3 vitlökklyftor
Jag hoppas att allt e fint med er. Veganska revbenspjäll – på tofu. Förra veckan hade jag den stora glädjen att få hänga en eftermiddag med supercoola Clara Henry i vår köksstudio
Jag har lärt mig av minkompis Eva här i KL hur man gör möra och saftiga revben enkelt. Faktiskt så goda att dom kan ätas både till vardag och finmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.