Tips på en supergodpaj med jordgubbar samt en härlig crisp täcke. Pajbotten. Rör ner havregryn, socker, vaniljsocker och mjöl ordentligt och fördela ut över pajen
Enkel vegetarisk paj. Hade ingen aning om vad jag skulle göra med den och till slut slog det mig att paj är både enkelt och ruskigt gott och det visade sig bli en fullträff med allt som vi redan hade i kylen
) Detta är en god paj med nyttigt och smakrikt skal samt god fyllning. Pajskal. Under tiden som skalet kallnar kan du hacka kassler (jag tog bort kanterna men det är en smaksak) och strö det i botten av pajen
Kalori Innehåll hela pajen. Nedan recept härstammar från pärmen som jag fått låna av min goa vän Annelie - tyckte att pajdegen blev skitbra så den kommer jag att använda flera gånger
Lägg grönsaksfräset i det förgräddade pajskalet. Nagga pajdegen med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-15 min
Pajdeg. Lägg dem lite omlott som tegelstenar i pajskalet och lägg också i tomaterna. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter. Pajdeg1,5 dl vetemjöl 1,5 dl grahamsmjöl 1 tsk bakpulver 0,5 dl (50 g) flytande matfett 1 dl mjölk
Servera pajen med en sallad. Du kan använda djupfryst smördeg i stället för pajdeg till denna rätt. Nagga gärna pajskalet med en gaffel innan du halvgräddar det i ugn
Supergod för en lakritsälskare. I juli månads upplaga av tidningen Hembakat finns receptet på Pontus Larssons lakritstårta tillika vinnarbidraget i Lakritsfestivalen 2014
Lägg skinka och grönkål i pajskalet. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Gör små portionspajer men sänk då tillagningstiden till ca 25 min. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.