1210 g vetemjöl (3,5 dl) 9 g bakpulver (2 tsk) 5 g kanel (1 msk) 3 g nejlika (1,5 tsk) 3 g ingefära (1,5 tsk) 3 g kardemumma (1,5 tsk) 125 g smör, smält och avsvalnat 170 g strösocker (2 dl) 80 g farinsocker (1 dl) 110 g ägg (2 st) 100 g grädde (1 dl) 60 g frysta lingon (1 dl) smör och ströbröd, till formenSätt ugnen på 175 grader, varmluft
Och receptpå kokoslatte finns här. Tomtegröt och en mjukpepparkaka känns alldeles lagom att tjuvstarta lite med såhär när det bara är liiiite mer än en dryg månad innan julstöket börjar på riktigt
Pepparkaksreceptet kommer från två systrars söta. Låt svalna på ett galler tills den är helt kall. De här glittrande julkulorna innehöll supergod och saftig mjukpepparkaka som jag modulerade om
Efter att jag hade stansat ut hjärtan till den rostade mjukapepparkakan fick jag en hel del kaka över och det kan man ju inte bara kasta bort, så då passade detta utmärkt
Koka under lock tills potatisen blir mjuk. Grundreceptpå aioli. Gillar du det här receptet. Kassera alla musslor med trasigt skal eller de som inte sluter skalet när du knackar på det
Detta receptet kommer definitivt följa med mig många jular framöver. Passar på att skriva lite på ett arbete och kanske (bara kanske ) äta den sista biten av den mjukapepparkakan från gårdagens adventsfika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.