Men när den var igång så gjorde jag min första Cookiedoughglass. För några veckor sedan var vi i Göteborg och hälsade på min pappa, och på vägen tillbaka hem till Stockholm passade vi på att åka förbi Ullared
Stavmixa alla ingredienser och grädda som vanligt i ett varmt och smörat våffeljärn. Gjorde bananvåffla för första gången i söndags (gjorde mycket för första gången i söndags, haha) och det blev så gott
Blanda i resten av ingredienserna och rör om väl så allt blandar sig. Rulla stora runda bollar av degen och lägg dom på en bakplåtspappersklädd plåt, men lägg inte fler än 9 kakor på plåten, kakorna flyter ut vid gräddningen så placera dem inte för nära varandra. Grädda kakorna i ca 10 minuter, tills dom fått fin färg och spruckit en aning, då är dom färdiga. 200 g wienernougat (eller annat godis av choklad)
Jag gjorde om min kaksmet till tryfflar istället och sen doppade jag dessa i mjölkchoklad. Om man vill att tryfflarna ska bli utan en fot så ställ de på ett galler och låt chokladen sedan rinna av
4 portioner200g risnudlar jag hade bara äggnudlar hemma så jag tog det istället)2 vitlöksklyftor15 cm purjolök1 burk böngroddar 4 st kycklingfilér (kycklingen kan bytas ut mot fläsk- el nötkött om man hellre vill det)1 msk olja1 brocolibukett1 stor morot5-6 champinjoner1 paprika1 burk minimajs3 ägg1 lime½ tsk sambal oelek2 msk oystersåssalt o pepparKoka nudlarna enligt förpackningen, jag drog ner 1 minutav koktiden vilket blev bra. 1 burk minimajs
Servera med valfri dressing, hemmagjord eller köpt, jag älskar t ex "gudomligt kall citronsås" av springflowerlove som du hittar i min kokbok men ibland är det gott med endast olivolja på eller varför inte en vanlig rhode island
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.