Inlägget Grön smoothie – enkelt, snabbt och gott recept dök först upp på Rawness. Jag försöker boosta immunförsvaret med nyttig och supergod lördagsfrukost (recept på grön smoothie nedan) och snart blir det cardio
Testa ni med vetja – bra idéer är ju till för att spridas. Grön ärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den med creme fraîche och löjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
Jag har länge försökt tänka ut den ultimata gröna smoothien som är god, enkel att göra och innehåller bara ingredienser som jag i stort sett alltid har hemma
I övrigt som i vårt recept. Gör soppan som i vårt recept. DAGENS RECEPT 15-03-05. GRÖN ÄRTPURÉ MED STING. En fin soppa med betydligt kraftigare smak än den konventionella blir denna ärtpuré, som smaksätts med litet ädelost och mosad ansjovis
En grönt fylld lasagne. Till och med lasagneplattorna är av spenat, från Barilla. Det är ganska lätt att få barnen att äta grönsaker, genom att skära dem tunt eller tärna smått, man kan även göra puré av grönsaker som man ”gömmer” i såsen
Glass på frysta gröna ärtor. 1 ½ dl frysta gröna ärtor. Mitt grundrecept är 2 msk chiafrön till 1 ½ dl kokosmjölk samt en nypa kardemumma. 1 ½ dl frysta gröna ärtor
Inlagda Gröna Tomater Till ca 2 kg gröna tomaterIngredienser till lagen. jodfritt salt6 dl Vatten6 dl 8 % Vinäger eller 6 dl 5 % vinäger och ½ dl ättika400 – 450 gram Socker1- 2 bitar hel kanel10 – 20 stycken hela kryddnejlikorEn liten bit ingefära el ett par tsk malen ingefäraSkiva tomaterna i jämntjocka skivor, ca ½ cm tjocka, lägg dom varvtals i en bunke och strö på lite salt mellan varje lager, täck med plast och låt tomaterna stå över natten så dom vattnar ur sig. Koka upp vatten, Vinäger och Socker (jag höftade måtten rätt rejält vad gällde ättikan, vinägern och vattnet och smakade av ganska tidigt för att få ett hum om hur det skulle te sig), skumma om det behövs, lägg i kryddorna och koka några minuter (skala ingefäran och skär den i 1 – 2 mm tjocka skivor). Koka upp lagen igen och koka ihop den lite, ca 5 – 10 minuter. Enligt grundreceptet ska man efter 5-6 dagar koka upp lagen igen, inget jag brydde mig om att göra då smaksättningen var god redan från början. Grön tomatmarmelad2kg gröna tomater8-12 dl syltsockersaften från 2 lime/citroner eller 3-4 msk citronessensValfritt. 2kg gröna tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.