Ta från värmen och rör i strösocker, päron- och kolakvarg, vaniljsocker och kakao. I lördags bakade jag nämligen, i samarbete med Valio, laktosfri och kvargsaftig kladdkaka med smak av päron och kola
-Ekströms marsánkräm. Tårtan är i alla fall laktosfri… Hur som helst, här kommer receptet. -1 liter röd laktosfri mjölk. -1 dl strösocker. -1/2 dl frysta blåbär – tinade och avrunna. – 1 d hårt vispad laktosfri grädde. – 3 dl hårt vispad laktosfri grädde (den blir lösare när du blandar med lemoncurd). 1 liter röd laktosfri mjölk. 1 d hårt vispad laktosfri grädde. 3 dl hårt vispad laktosfri grädde
-). Baka på laktosfri mjölk och smör så kan även de med känslig mjölkmage mumsa. 5 dl Laktosfri fet Mjölk. 1-2 tsk Kardemumma. 2-3 dl Vaniljsocker. Låt degen stå på en varm plats (i alla fall inte i drag) och jäsa i ca 60-80 minuter. Skär skivor av rullen, 1-1½ cm smala för små bullar. 2-2½ cm breda för lite större bullar. runt 45-60 minuter. Grädda en plåt i taget under 6-8 minuter beroende på storlek. 5 dl Laktosfri fet Mjölk. 1-2 tsk Kardemumma. 2-3 dl Vaniljsocker. runt 45-60 minuter
Tillsätt banan-och-ägg blandningen i den andra bunken och bland väl till en smet. -) Torrvaror. Häll ner smeten i bakformen och sätt i mitten av ugnen i 40-45 minuter beroende på hur mjuk ni önskar kakan
Testade att köpa laktosfri glass från TofuLine, vilket inte gick att jämföra med vanlig glass. Lösningen på det blev att istället göra egen laktosfri glass, vilken skillnad
5 dl laktosfri grädde. Koka riset enl anvisning på förpackningen. Lägg kokt ris i en ugnsfast form. Skölj och skär purjolöken i slantar, fräs i en stekpanna tills fräset är mjukt och lite brunt
Häll glassmeten i en glassmaskin och kör ca 25 - 40 minuter eller tills omröraren slutat rotera och glassen har stelnat. 1 dl laktosfri standardmjölk. 1 dl laktosfri vispgrädde
Vi åt hemlagad trerättermiddag, drack lite gott, spelade Ellen Degeneres "Heads up"-spel, pratade om roliga minnen, och såg så klart fyrverkerierna vid tolv
Många böcker hittar hem till mig och de flesta är i mat- och bakningsgenren. Idag tänkte jag bjuda på en recension av en högaktuell bok som jag inte hade nöjet att recensera för BTJ men som lyckades hitta hem till mig ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.