Jag älskar att göra raw cheesecakes till dessert och fika. De allra flesta blir verkligen imponerade att det är en helt raw och “nyttig” dessert/kaka som de äter
Mjölkfri vaniljsås (raw, vegan). Inte bara rawfood-desserter. Du kan alltså servera den till personer som är veganer, som äter paleo-kost, som äter mjölkfritt och sockerfritt
Själva kakan är både glutenfri och mjölkfri, och som tillbehör väljer du förstås något helt mjölkfritt grädd- eller glassalternativ om du måste eller väljer att undvika alla mjölkprodukter
Denna nyttiga raw cheesecake borde kanske inte kallas ”cheesecake” då den varken innehåller mjölkprodukter eller mjöl, men den påminner väldigt mycket om en
De små rawfood minisemlorna såg oemotståndliga ut på bilderna och de innehöll dessutom bara nyttiga ingredienser så jag plockade på en gång fram min mixer och började skapa mina egna semlor
Mmm. vem gillar inte pasta med pesto. Den här varianten är lite annorlunda dock, eftersom "pastan" är gjord på rå zucchini, och peston är helt vegansk och även den gjord på råa ingredienser
3 ägg1 1/2 dl nötmjöl (hasselnöt,mandel eller cashewnöt) 1 banan1/2 dl kokosmjöl1/2 dl kokosolja (eller smält smör) 1 msk sötning (kan uteslutas. Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader. 1 1/2 dl nötmjöl (hasselnöt,mandel eller cashewnöt) 1 banan. 1/2 dl kokosmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.