Servera medraggmunkarna och lingonsylt. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna
Ingredienser Portioner. 4 Raggmunk 2 dl vetemjöl 4 dl mjölk 2 ägg 1/2 tsk salt 900 g fast potatis 2 msk smör eller margarin 3 morötter 400 g skivat rimmat bogfläsk 1 tsk smör eller margarin Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Vispa samman mjölet med hälften av mjölken i en bunke till en slät smet. Skala och riv potatisen i långa tag på ett rivjärn eller i matberedaren med fina rivskivan monterad
Stek raggmunkarna gyllenbruna i generöst med smör i en stekpanna på strax under medelvärme. Teaterpjäsen Påklädaren står på menyn och innan dess ett glas vin och något gott att äta tillsammans med bästa vännen M som jag träffar alldeles för sällan
Skala och riv potatisen fint och vispa ner i smeten ihop med saltet. Servera med knaperstekt bacon som fått rinna av på hushållspapper, lingonsylt, morot och grönsallad
Frasiga raggmunkar som serveras med stekt fläsk och lingonsylt, så gott. RAGGMUNKAR. För er som inte är helt hundra på vad raggmunkar är, så är det råriven potatis blandad med pannkakssmet som sedan steks frasiga i en stekpanna och serveras med stekt fläsk och lingonsylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.