Dagens recept är just nu ett avminafavoritrecept, det blev så himla gott. Jag har haft det jättemysigt men som alltid när jag börjar slappna av och ta det lugnt så blir jag sjuk
Min man var hemma i Stockholm i ett ärende tidigare i veckan, och passade då på att titta in hos Sandströms för att köpa några av deras merguez, samt några fänkålskryddade salsiccias
Den traditionella kurdiska Tepsin brukar oftast bara vara kryddade med salt och svartpeppar men som de flesta vet så älskar jag att krydda min mat med det jag föredrar och experimentera lite med kryddor tills jag blir nöjd, i det här tillfället har jag slagit ihop två olika kurdiska rätter till en, vilket jag tyckte funkade bra ihop
Har testat två nya smaksättningar på glassen som görs på grunden grädde & kondenserad mjölk. Lemon curd och Nutella var smakerna och jag tycker de blev riktigt goda båda två
Med USA-inspiration kvar i kroppen blev det en favoritsallad till middag. Sänkt av jetlag passade det bra med något lättlagat och genväg via färdiggrillad kyckling
Avnjut gärna med nyvispad grädde och/eller hallon. Grädda i mitten av ugnen på 175° i 30–35 minuter. Tänk att kunna baka smaskiga sötsaker utan vitt socker och med proteinrika svarta bönor i
4 portioner200g risnudlar jag hade bara äggnudlar hemma så jag tog det istället)2 vitlöksklyftor15 cm purjolök1 burk böngroddar 4 st kycklingfilér (kycklingen kan bytas ut mot fläsk- el nötkött om man hellre vill det)1 msk olja1 brocolibukett1 stor morot5-6 champinjoner1 paprika1 burk minimajs3 ägg1 lime½ tsk sambal oelek2 msk oystersåssalt o pepparKoka nudlarna enligt förpackningen, jag drog ner 1 minut av koktiden vilket blev bra
Servera med valfri dressing, hemmagjord eller köpt, jag älskar t ex "gudomligt kall citronsås" av springflowerlove som du hittar i min kokbok men ibland är det gott med endast olivolja på eller varför inte en vanlig rhode island
Snart är vecka tvåav dieten avklarad. Idag trodde jag verkligen att jag skulle börja gråta av utmattning, men då står han där, på sidan, hejar, räknar och pushar och så vips
Så jag bakar bara enkla godbitar hemma eller kopplar av med en massa choklad och annat gott. Vi gjöt chokladskal som vi fyllde med någon av fyllningarna nedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.