9 ganska
stora muffins. Sätt ugnen på 175 grader Jag brukar börja med rabarbern, eftersom den är lite pysslig. Skala och skiva rabarberstjälkarna tunt. Lägg dem i en skål och strö över potatismjöl. Det gör man för att suga upp saften som annars blir, eftersom den då gör kakan för lös och geggig. Ställ rabarbern åt sidan medan du gör smeten.
½ dl
socker på rabarberbitarna strax innan du ska lägga dem i smeten. Fördela rabarbern i varje form och tryck ner bitarna lite i smeten. Jag “pickade” med fingrarna för att få ner dem en bit i smeten. Strö slutligen lite socker över varje muffin innan du ställer in plåten i ugnen.
Överdrivet med salt och vatten i ett par dagar, sedan skär man ner på både salt och vatten ju närmare tävlingen man kommer, till att helt utesluta salt dagen innan och endast dricka ett par dl vatten tillsammans med maten
I med de torra ingredienserna sen mjölken+smöret rör ihop till en jämn smet. Inspirerad av vad den tidiga sommaren alltid har att erbjuda, nämligen rabarber kommer här ett recept på rabarbermuffins
Tärna smöret och nyp ihop det medhavregryn, mjöl och socker. Muffins med smörstekta äpplen och smultäcke var lyckat, likaså dessa rabarbermuffins i megaformat
12 dl havregryn. Skala och skär rabarben i små bitar och smaksätt den med 1 msk strösocker, vaniljsocker och kanel. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet och lägg sedan på en sked av rabarberbitarna. Toppa muffinsen med crumble och grädda i 200 grader varmluft i ca 15 minuter i mitten av ugnen
Tryck ut runda kakor med en rund form tex en skål eller glas. Igår blev det bak här hemma, jag gjorde havre och quinoabröd som blev riktigt goda och fluffiga
Tärna det kalla smöret och nyp ihop medhavregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke. Här kommer receptet på mina rabarbermuffinsmed krispigt smulpajsströssel ovanpå
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker. Tillsätt smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och salt och vispa ner i smeten
Forma till bollar och lägg på en plåt med teflonbakplåtspapper. Tillsätt havregryn, havremjöl, bakpulver och fiberhusk (+lite havssalt om inte chokladen är saltad)
Baka med godis är uppskattat och de här kakorna är dessutom hur enkla som helst att röra ihop. Blanda socker, havregryn, kokos, vaniljsocker och mjöl i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.