Rabarbermuffins med havre
Katinkas Kitchen
Katinkas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 gram rumsvarmt smör
  • smör
  • 1½ dl strösocker
  • 2 ägg – delade i vitor och gulor
  • och
  • 2 dl havregryn
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 rabarberstjälkar, skalade och tunt skivade
  • 2-3 msk potatismjöl
  • 1 dl socker, gärna råsocker
  • 9 ganska stora muffins. Sätt ugnen på 175 grader Jag brukar börja med rabarbern, eftersom den är lite pysslig. Skala och skiva rabarberstjälkarna tunt. Lägg dem i en skål och strö över potatismjöl. Det gör man för att suga upp saften som annars blir, eftersom den då gör kakan för lös och geggig. Ställ rabarbern åt sidan medan du gör smeten.
  • ½ dl socker på rabarberbitarna strax innan du ska lägga dem i smeten. Fördela rabarbern i varje form och tryck ner bitarna lite i smeten. Jag “pickade” med fingrarna för att få ner dem en bit i smeten. Strö slutligen lite socker över varje muffin innan du ställer in plåten i ugnen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.