Denna kylväska var sprängfull av kylklampar och makrillfiléer, såväl färska sådana som rökta. Någon kväll senare var det dags att avnjuta de rökta filéerna
Servera makrillen med kokt potatis och gurksalladen samt gärna lite sköljd grönsallad och ev. 4 stora eller 6 små röktamakrillar, varmrökta eller kallrökta
Röktmakrill är gott. Servera makrillen med nykokt färskpotatis citron och dill samt lite sallad till. Man måste inte ha stora anordningar för att röka fisk, det finns enkla små aburökar som är bra också
Skär makrillen i bitar. Lägg på makrill och rädisor. 200 g röktmakrill. Receptet gäller för 4 port 1 dl vatten 2 msk ättiksprit 12% ½ dl strösocker 3 msk senapsfrön 200 g färskpotatis 100 g Arla® Svenskt Smör 200 g röktmakrill 4 rädisor 1 schalottenlök 2 msk skuren färsk gräslök
I affären höll jag på att tappa hakan när jag såg priset på röktmakrill. Var sugen på varmrökt fisk tidigare i veckan och tänkte att på onsdag skulle det passa bra
Egenröktmakrill och svampplockning. Visserligen även fiskespö men för säkerhets skull köpte jag även två hela makrillar som vi skulle kunna röka och äta under helgen
Gör så här Filéa makrillarna. 600 g röktmakrill. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g röktmakrill 250 g fryst bladspenat 3 dl Kelda® mild citronsås
8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
Röktmakrill har vi ju diskuterat förut som den ultimata snabbmaten – den har bra hållbarhet i kylen efter veckohandlingen och en liten mängd ger mycket smak på tallriken
Dra bort skinnet från makrillfiléerna och bryt fisken i mindre bitar. 3-4 st röktamakrillfiléer. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen och koka 7 minuter för krämig gula
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.