Smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Häll av vattnet, tillsätt en klick smör eller lite olja, rör om och håll varm under lock
Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Ner med det i en burk och ställ det mörkt så det behåller sin fina gröna färg. Fyll upp med olivoljan. Nu när dillkronorna står höga och doftar förföriskt så kan man göra denna goda olja av de som finns kvar efter kräftskivan
Lägg tillbaka i kastrullen och mixa med örter, crème fraiche (eller majonnäs) ochparmesanost. Tillsätt rivet citronskal och smaka sedan av med pressad citron, salt och peppar
Denna kylväska var sprängfull av kylklampar och makrillfiléer, såväl färska sådana som rökta. Någon kväll senare var det dags att avnjuta de rökta filéerna
Ställ rullarna på högkant och toppa med en klick löjrom och några gräslöksstrån. Smaka av med peppar. Använde mig bara av riven cheddarost, tog stenbitsrom i stället för löjrom och fryst gräslök i stället för färsk
Rökt lax. Slå av vattnet och spola potatisen med kallt vatten. Blanda potatisalladen med oljan från de soltorkade tomaterna eller vanlig kallpressad olivolja
Laxcarpacciosalmalaxcitronsalt & pepparSkär laxen i lövtunna skivor och ett par minuter innan servering så pressas citronjuice över samt ett par drag med pepparkvarnen och några flingor salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.