Krydda med peppar och salt och lägg över i en gryta. Servera gärna med en god gratäng. Låt puttra i ca 1 ½ timme vänd efter halva tiden och red av skyn med maizenaredning
Ingredienser Portioner. 4 ca 500 g rotselleri 600 g fast potatis 2 vitlöksklyftor 3 msk smör eller margarin salt och peppar 2 rödlökar 1 1/2 dl vatten 1/2 dl strösocker 1/2 tsk salt 2 msk rödvinsvinäger 1 kruka dragon ca 550 g tunnskivad kotlett 1 msk olja Lägg till i inköpslistan
Bryn oxkinderna med smöret i en varm stekpanna eller gjutjärnsgryta. krydda med salt och peppar. Blanda mandeln, de hyvlade rädisorna och blomsterkrassen med lök, citron, olivolja, salt och peppar
Smaka av med smör, salt och peppar. Skala och tärna rotfrukterna. Skala vitlöksklyftorna. Lägg fläsklägg, vitlöksklyftor, morötter, jordärtskockor, kålrot, palsternacka, saften från apelsinerna, vatten och lagerblad i en stor kastrull och koka i två timmar tills köttet lossnar från benet
Putsa oxkinderna och blanda dem sedan med rödvinet, mirepoixen och örterna. Har man inte tid att marinera kan man med gott resultat steka på köttet och sjuda det direkt utan föregående marinering
I söndags åt vi rödvins bräserad högrev som vi serverade med blomkålsmos smaksatt med pepparrot och en fantastiskt god röra av champinjoner, lök och bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.