God rödkålmed smak av jul. Krydda med salt. Lägg kål, lök ochäpple i en kastrull. Kokar du din egen julskinka, använd då gärna skinkspad istället för vatten och buljong
Skär löken och vitlöken i bitar och stek mjuk i oljan på medelvärme. Servera med bulgur. Tillsätt quornbitarna, valnötterna, äpplebitarna, kikärterna och stek en stund
Det var verkligen länge sedan jag gjorde ett "vanligt" bröd men det är något visst med surdegsbröd. Brödet blev väldigt gott, äppletochvalnötterna ger båda lite krisp, passade perfekt
Lägg stjärnorna på en tallrik och täck med plastfolie, och ställ in tallriken i kylen. Tryck ut små stjärnor eller hjärtan med ett mått att dekorera pajen med
Blanda purjolök ochäpplemedrödkålen. Skala, kärna ur och riv äpplet. Riv rödkålen fint. Normalt blandas crème fraiche och majonnäs, men här vill vi inte ha med ägg som ingår i majonnäs så den syrade grädden får klara sig på egen hand
Rulladerna serverades med sås på baserat på grädden som de sjudit i, några rejäla klyftor av ugnsbakad bakpotatis, klassisk rödkål samt en topping av granatäpplekärnor som fick ge den sista touchen i form av syrlighet och lite krisp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.