Röding med enbärskryddad vitvinssås och palsternackspuré
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 rödingfiléer
  • á 150g
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk smör
  •  
  • Krispiga grönsaker
  • ½ dl ättikssprit
  • ½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 liten rödlök
  • ½ blomkålshuvud
  • 1 gurka
  • 1 msk finhackad dill
  •  
  • Vitvinssås med enbär
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 1 timjankvist
  • 6 torkade enbär
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • ½ Fond du chef med fisksmak
  • 1 tsk Maizena majsstärkelse
  • 1 msk vatten
  •  
  • Palsternackspuré
  • 400 g palsternacka
  • 400 g mjölig potatis
  • 2 msk smör
  • 1½ dl gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 4 blad ramslök eller ½ kruka gräslök
  •  
  • Garnering
  • Dill
  • Ärtskott

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.