Helgen som gick testade jag något nytt för mig, ugnsrostade kryddiga kikärtormed goda kryddor. Lägg ut dem på en plåt täckt med bakplåtspapper och stoppa in ugnen
Krydda med ännu lite till krydda när de är klara. Låt kikärtorna rinna av. Blanda olivolja och pressad vitlök och häll över kikärtorna (inte för mycket olja)
Jag är som ni vet helt klart för protein, det får man som vegetarian inte fuska med men däremot tycker jag inte att man ska kasta in det om det inte passar
Ungrostade kikärtormed parmesan och timjan. Här kommer ett snabbt tips på ett nyttigt snacks, som du kan skämma bort dig med när du är trött på chips och popcorn
Toppa med broccolimos, keso, ugnsrostadekikärtor (se receptlänk ovan) och granatäppelkärnor. Men med det sagt älskar jag ändå att komma på nya versioner av ingredienser som jag titt som tätt använder
Ugnsrostadekikärtormed chili & mandelsmör är just ett sådant salladstillbehör jag slänger ihop några gånger i veckan, redo att sedan ha ner i salladen när middagen ska serveras
Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen och grönsakerna. Servera med bröd och matyoghurt smaksatt med sweet chili
Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. Lammytterfilé, ugnsrostade rotfrukter, honungsglaserade rödbetor och en getoströra blev påskaftonens middag
Tillsammans med chèvreost, rosmarin, honung och pumpafrön ugnsrostade jag rotfrukten. Om du börjar misstänka att jag är sponsrad av Bondens Marknad så kan jag meddela att det är jag inte
Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Blanda olivolja med pressad vitlök. Häll upp kikärtorna på plåt och se till att de ligger utströdda och inte på varandra
Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Självklart blir det snäppet godare med färsk blomkål men det är helt ok även med fryst. Semesterlunken fortsätter för mig, det gick fort att komma in i den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.