2 stora rödbetor (skalade och fint rivna). 1 citron (skal och saft). En rotsaksvariant på en gammal hederlig sockerkaka eller - om man så vill - en röd variant på en gammal hederlig morotskaka
För ett tag sedan när vi skördade våra rödbetor så bakade jag denna härliga rödbetskaka. 1 ½ dl rapsolja eller liknande neutral olja (ej olivolja). Värm ugnen till 175 C och smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter (jag använde min fyrkantiga som är 20 x 20 cm och rymmer ca 2 L). Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 45 minuter (känn med en provsticka i mitten den ska vara torr). 1 ½ dl rapsolja eller liknande neutral olja (ej olivolja)
Skala och finriv rödbetorna (cirka 4 dl rårivna) och krama ur dem lätt. Dags för nytt recept. Idag fanns det så fina rödbetor i affären för inga pengar alls
Man blandar bara lite rödbetssaft i glasyren (florsocker och vatten). (I vår familj i alla fall. ). Lite samma sak med rödbetskakan - den är här för att stanna
Nu är det här en bakblogg och ingen matblogg så det receptet kommer inte här utan i stället får ni receptet på rödbetskakan jag gjorde på en del av rödbetorna som blev över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.