Klicka ut den lösa degen jämt iformen. Blanda samman de torra ingrediensernai en bunke. Stjälp upp det nygräddade brödet ur formen och låt det svalna inlindati bakduk
Eller dela i två och formalimpor som du lägger iformar och naggar. Rågsiktsbröd får mig att tänka tillbaka på min barndoms frukostar, mellanmål och kvällsmat
Smälta smöret i en kastrull och häll ner mjölken eller vattnet. Blandningen. ½ dl brödsirap. Rågsiktsbröd 2 limpor Du behöver. 50 gram smör 6 dl mjölk (vatten funkar också bra) 1 påse torrjäst eller 50 g färskjäst 1 msk salt ½ dl brödsirap 11-13 dl rågsikt Gör så här. 2 limpor D. 11-13 dl rågsikt
Helst ska det ha variti en sockerkaksform så det får en finform, och så ska den ha liteflingsalt ovanpå själva skorpan, så det knastrar så där fint mellan tänderna när man äter det
Igår bakade jag de här rågsiktsbrödeni stugan. ) Receptet är ifrån boken a piece of cake, jag gick nästan helt efter det, men eftersom jag inte hade nog med brödkrydda så blev det bara en tredjedel motför vad som stod i receptet, men det tyckte jag blev alldeles nog med smak faktiskt
Slå upp degen och formatill en boullé (rund boll). Låt degen jäsa ytligaretill dubbel i storlek. Blanda/knåda alla ingrediensertill en homogen deg (i en degblandare med krok så tar det ca 5-8 min). Rundriv degen och låt den jäsa i30min (bulkjäsa). Snitta brödet och baka av det i ca 15-20 min eller till en innetemperatur på 95C har uppnåtts. ca 15-20 min eller
Har testat att baka detta surdegsbröd, har intehunnit smaka det än men det luktar himmelskt. Rågsiktsbröd med surdeg 2st limporIngredienser & Gör så här Ingrediens 1 1/2 tsk salt1/4 dl sirap 1 1/2 dl surdeg på rågmjöl 1 msk. 1/4 dl sirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.