Är plötsligt på rätt köl. Men satan-i-gatan (förlåt-jag-vet-att-det-är-fullt-å-ljuga). - by-the-books. Ibland när man tror att man tappat sin magiska krafter,
Stora delar av hösten började jag min dag med ingefära- och citronvatten. Banan - och Mangosmoothie. Hon vet att flunsan kan ge feber upp till tio dagar,
Laxsoppa återkommer jag till hela tiden, älskar verkligen lax och att kombinera den med grädde eller kokosmjölk och saffran i en soppa blir verkligen gott
Det blev Pasta Carbonara, med en rejäl parmesanhög, till middag igår (och lunch idag, givetvis) och en flaska av den alkoholfria sommarfavoriten Fentimans Ginger Beer, som finns att köpa på bl a Systembolaget
Har du några tips på enkla rätter som kan göra min sambo mer sugen på vegetariskt. Vad bjuder man frälsta köttätare på för nåt som de kan klappa i händerna lite åt, liksom kunna förstå attvego-kost är bra och inte ba *rynka på nästan* och drar "jaha vad är detta för kaninmat"-snacket
Det är så enkelt att fixa till mat som är god, som mättar och som ger bra näring. Med olika grönsaker till blev det så gott som jag hade sett fram emot
Som några av er kanske redan förstått har jag skrivit in mig hos viktväktarna - igen. En förskola är väl inte det bästa stället att hålla till på om man vill bli frisk fort ( vilket jag behöver bli då jag ska göra ett litet ingrepp i morgon och inte vill komma dit sjuk ) eller smitta andra för den delen
Antingen att doppa kräftstjärtarna i eller att breda på ett gott bröd och äta till. Men jag tänker mig att man kan blanda varm, nykokt färskpotatis med peston och blanda runt ordentligt för att få lite smak på dessa i mitt tycke menlösa knölar
Gör den gärna en vecka i förväg så att den får mogna. Stark senap med apelsinsmak1½ dl Colmans senapspulver1½-2 dl råsocker1 ägg1½ dl vispgrädde2 msk apelsinsaft + 1 tsk rivet skal1 msk skånsk senapBlanda senapspulver, ägg, grädde, socker, apelsinsaft och -skal i en kastrull. 1½-2 dl råsocker
När du vänt tyget åt rätt håll stryker du till täcket och sedan nålar du ihop öppningen lite snyggt och syr slutligen en raksöm runt hela täcket så det blir en snygg kant
Blanda allt i en ren tio-litershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.