Ytterst uppskattade snittar med lyxkänsla. Lägg på ytterligare kavring och bred vanlig Philadelphiaost på det översta lagret och toppa med en liten bit romansallat, en färsk räka och två längder gräslök
Så goda små snittar att ha till fredagsmyset med lite ostar, snacks och vin. Så goda små snittar att ha till fredagsmyset med lite ostar, snacks och vin
Toppa med löjrom och servera. Rosta bröden. Måtta ut rundlar på brödskivorna och skär ut. Blanda räkor, majonnäs och creme fraiche till en röra och lägg ovanpå rundlarna
Pensla hälften av filodegsarket med smör, vik över andra hälften och pensla även den med smör. Pensla 4 små cocotte- eller muffinsformar i aluminium med smör, tryck ner filodegen, låt lite sticka upp. 1/2 dl riven prästost (17%)
3 dl prästost. 5 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 l färsk svamp 500 gram t ex kantareller och champinjoner 2 msk smör salt svartpeppar 1 tsk rosmarin 4 st ägg 3 dl grädde 3 dl prästost riven långlagrad Till servering bönsallad
Här kommer dagens smakrika, krämiga sallad fylld med godsaker. Annars tycker jag ni adderar lite matvete, lite bönor eller gött bröd som de här goda skurna bullarna med rågkross & groddar
Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa samman ägg, grädde med lite salt och peppar. Fördela hälften av osten i pajskalet, lägg på svampfräset, häll över äggstanningen och avsluta med ett lager ost
Men annars har jag gjort Krämig sill med ost och löjrom från Allt om Mat. Brännvinsosten bytte jag ut mot annan vällagrad prästost – och det fick bli stenbitsrom istället för löjrom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.