Så jag blev faktiskt riktigt glad när de serverade oss finfina exemplar av pirogerna. Första gången jag kom i kontakt med dessa var när jag besökte finland för att spela och vi fick dem till frukost
Jag vet inte varför jag alltid inbillat mig det skulle vara komplicerat att göra karelskapiroger. Den traditionella finsk karelska pirogen hade rovmos som fyllning, sedan kom potatis och sist ris
Servera pirogerna varma och bred på en blandning av hackat hårdkokt ägg + margarin + salt. Direkt efter gräddningen doppas pirogerna hastigt i det kokande doppningsbadet
Penslapirogerna med smält smör och mjölk direkt när de tas ut ur ugnen. På onsdag ska vi ha lillajulsfika med en touch of Finland med Måndagsgruppen här hemma hos oss
Voilà, enkelt och lätt. För någon dag sedan skulle jag ock Sauli lagakarelskapiroger med äggsmör. Utan ström i datorn, inget internet och med en urusel ficklampa är det mycket svårt
Blanda vatten och salt plus mjölsorter och arbeta till en smidig deg. Kavla varje del mycket tunn till ovaler och trava plattorna på varann med lite mjöl emellan
De här hör helt klart till mina favoriter. Sååå gott att få ta en karelsk pirog med äggsmör, för det är bara att inse, karelskapiroger är ingenting utan äggsmöret
Penslapirogerna med följande innan ugnen. Rör smöret mjukt och blanda det med ägghacket. Karelskapiroger av rågmjöl med äggsmör – ett måste hos oss, både till jul och påsk
Smula ned jästen i en degbunke och rör ut den med saltet. Servera pirogerna ljumma med en klick smältande smörgåsmargarin på och eventuellt hårdkokt, hackat ägg
Jag lagade någongång för flera år sedan karelskapiroger. då tyckte jag att de var rätt så jobbiga att laga, men av någon konstig orsak var de mycket lättar denhär gången (kanske det berodde på att jag hade denna gång hjälp av bagerskan Elwa)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.