Idag fick jag hem min dotter ifrån Argentina där hon gått i skola det sista halvåret. Hon fick önska sig mat som hon saknat där och då blev det färska räkor och kräftor med aioli
Plötsligt händer det. Idag, den 20. e juni 2015 chockhöjdes temperaturen till 14 högtidliga grader. Det är (sorgligt nog) värmerekord eftersom kvicksilvret tidigare denna fagra sommarmånad har fryst fast på max12 grader
Onsdag, lill lördag (lill-lördag, lillelördag - vad säger man. ) dagen till ära. Är det någon som "firar" denna dag lite extra och unnar sig något över det vanliga
Ibland dyker det upp lite ”guldkorn” här ute på landsbygden. Igår kväll fick vi oväntat men uppskattat besök av en mycket trevlig säljare från Gourmetfisk som har en mycket bra affärsidé – att leverera fisk, skaldjur och kött direkt till dörren
Okej. Erkänn att Ni tänker 1980-tal, trist vitt bröd och Rhode Islandsås när Ni hör ordet räkfrossa. Eller möjligen en båttur tillsammans med allt annat än nyktra människor och något coverband som Ni glömde namnet på så fort Ni steg i land (men som Ni tyckte var fantastiska där och då och inte kunde förstå varför de inte slagit igenom)
Injera, surdegspannkakan. ca 10 st. 5 dl teffmjöl*. 7,5 dl kallt vatten. efter jäsning. 2,5 dl kokande vatten. Rör försiktigt ut teffmjölet i det kalla vattnet, ta lite vatten i taget så det absolut inte blir några klumpar
Tänk att det redan är torsdag och Leif kommer hem i kväll. Den här festveckan har verkligen gått i raketfart, kanske det är alla roligheter som gjort det
Sista dagen innan jag går på semester, tjoho. Det känns verkligen att man behöver vara ledig. Nästa vecka blir det Göteborg och Gothia Cup då dotter ska deltaga med sitt lag Falköpings KIK
Dulce de leche, på kokosmjölk2 burkar kokosmjölk (ca 800g)2 1/2 dl mörkt muscovadosocker (ljust är också ok)2 krm äkta vaniljpulverBlanda alla ingredienser i en vid tjockbottnad kastrull, koka upp och låt sjuda i ca ett par timmar, rör om ofta så det inte bränns vid
Augusti betyder tid för kräftskiva. Och kräftskiva betyder i de flesta fall också Västerbottenostpaj. Igår hade vi räkfrossa på möhippan för en av mina bästa vänner, och då lagade jag den här Västerbottenostpajen i cheesecakeformat, som jag verkligen tycker ni ska göra till kommande kräftskivor - så himla smarrig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.