Idag fick jag hem min dotter ifrån Argentina där hon gått i skola det sista halvåret. Hon fick önska sig mat som hon saknat där och då blev det färska räkor och kräftor med aioli
Plötsligt händer det. Idag, den 20. e juni 2015 chockhöjdes temperaturen till 14 högtidliga grader. Det är (sorgligt nog) värmerekord eftersom kvicksilvret tidigare denna fagra sommarmånad har fryst fast på max12 grader
Ikväll ska vi ha räkfrossa med en massa goda tillbehör. I helgen grillade vi goda kycklingklubbor. Om man vill ha lite variation så kan man marinera dem med olika marinader
Injera, surdegspannkakan. ca 10 st. 5 dl teffmjöl*. 7,5 dl kallt vatten. efter jäsning. 2,5 dl kokande vatten. Rör försiktigt ut teffmjölet i det kalla vattnet, ta lite vatten i taget så det absolut inte blir några klumpar
Dulce de leche, på kokosmjölk2 burkar kokosmjölk (ca 800g)2 1/2 dl mörkt muscovadosocker (ljust är också ok)2 krm äkta vaniljpulverBlanda alla ingredienser i en vid tjockbottnad kastrull, koka upp och låt sjuda i ca ett par timmar, rör om ofta så det inte bränns vid
Igår hade vi räkfrossa på möhippan för en av mina bästa vänner, och då lagade jag den här Västerbottenostpajen i cheesecakeformat, som jag verkligen tycker ni ska göra till kommande kräftskivor - så himla smarrig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.