2/ kg
för fågelkött. Det ser alltså ut som om det skulle vara en dålig idé att byta kyckling mot quorn, men då ska man komma ihåg att klimatavtryck är inte allt här i världen. De flesta människor vill att det kött de äter ska vara producerat på ett schysst sätt och anledningen till att fågel ligger så lågt på klimatpåverkan är till stor del att djuren far illa. Fåglarna lever sina fem veckor långa liv inomhus i lokaler som mot slutet är mycket trånga. De växer också så fort att en del får skador på skelettet och har ont. För mig känns det inte som ett schysst alternativ, utan vill man äta schysst kyckling får man leta efter ekologiskt producerad kyckling. Sen behöver man ju inte ställa quorn mot just kyckling. Hade den här grytan innehållit kött hade någon typ av grytbitar varit det rimliga valet och i så fall är ju quorn fortfarande bättre rent klimatmässigt.
Det blev ju många gånger favorit- recept, och detta är ett av dem - Kasslergryta med curry. Kasslergryta med curry 6 personer 1 kg kassler 2,5 tsk curry 3 sl skuren purjolök 1 grön paprika i bitar 1 röd paprika i bitar 2 pressade vitlöksklyftor 2,5 msk tomatpuré 3 msk vetemjöl 2,5 dl stark grönsaksbuljong 4 cl creme fraiche 2 dl matlagningsgrädde salt och peppar några nypor socker Gör så här
Vi har ju en bra elgrill på vår balkong som vi är jättenöjda med men det är alltid roligt att få se hur grillproffs gör och vilka grillar och tillbehör som de tycker är bra
Ja, äppelpaj är ju inte direkt svårt att lyckas med, men vaniljsås kan faktiskt vara lite klurigt. En egen vaniljsås med vaniljstång är så otroligt mycket godare än alla färdiga pulversåser eller sådan tråkig vaniljvisp som finns i affärerna
Jag har sett ett recept på saffransbullar med vaniljkräm eller smörkräm men eftersom jag tycker att vaniljkräm kändes omständigt och inte är så förtjust i smörkräm fick jag inspirationen till de här bullarna med samma fyllning som i philadelphiabullarna
det är ju trots allt banan i, då måste det vara nyttigt), det gjorde i alla fall de flesta som jag gick i skolan med, om de inte åt muffins eller bagels
Känn med en tandpetare om den är klar. När kakan svalnat något – börja med glasyren. Häll hälften av grädden (1dl) i en kastrull tillsammans med smöret och låt det stå på värme tills smöret smält. Häll upp smeten i en ugnsfast form som du har klätt med bakplåtspapper, storleken på formen skall vara ungefär 20x30 cm. Grädda i ugnen cirka 15-20 minuter (beroende på tjocklek)
Ni som följer bloggen vet att tårtor inte är det mest förekommande här… Det är förvisso rätt gott men det är väldigt tidskrävande och pillrigt så det är inte alltid tiden finns att fixa med sådant
Så nu är jätte högen med rena kläder struken och vikt, skönt att få det gjort. Och så har jag lagt in världens godaste ättiksgurka, precis som jag brukar varje höst
Krydda med peppar och ordentligt med allround. Världens enklaste fläskfilégrytafläskfilésmörsvartpepparallroundkryddagräddeköttbuljongtärningSkär köttet i skivor och stek i smör
Lägg i detta i vatten på medelvärme. vad du än gillar att smaksätta soppan med. serveras med något gott bröd och smakrik ost och även en klick creme freiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.