Rädda världen med quorngryta?
Ekovardag
Ekovardag
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2/ kg för nötkött,
  • 2/ kg för fläskkött och
  • 2/ kg för fågelkött. Det ser alltså ut som om det skulle vara en dålig idé att byta kyckling mot quorn, men då ska man komma ihåg att klimatavtryck är inte allt här i världen. De flesta människor vill att det kött de äter ska vara producerat på ett schysst sätt och anledningen till att fågel ligger så lågt på klimatpåverkan är till stor del att djuren far illa. Fåglarna lever sina fem veckor långa liv inomhus i lokaler som mot slutet är mycket trånga. De växer också så fort att en del får skador på skelettet och har ont. För mig känns det inte som ett schysst alternativ, utan vill man äta schysst kyckling får man leta efter ekologiskt producerad kyckling. Sen behöver man ju inte ställa quorn mot just kyckling. Hade den här grytan innehållit kött hade någon typ av grytbitar varit det rimliga valet och i så fall är ju quorn fortfarande bättre rent klimatmässigt.
  • 300 g quornbitar
  • 1 dl torkad svamp, t ex
  • trattkantareller

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.