Nu har jag tagit helg med denna fantastiska quinoasalladmedlax och saffransaioli. Dela laxen i stora kuber, hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek hastigt laxen på medelvärme, salta och peppra och låt vila i pannan någon minut
Quinoasallad är också väldigt gott. Lax är en favorit på grillen, i alla fall om man lyckas få den perfekt genomstekt utan att den blir torr (det lyckades jag inte riktigt med idag tyvärr)
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Laxen tillagas enkelt i ugnen med ett täcke av västerbottensost, hur gott som helst. Servera med kokt potatis, pressad, mos eller pommes duchesse och grönsaker
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.