Klassikern Quiche Lorraine, fransk ost- och skinkpaj, smaksatt med lite dijonsenap och persilja. Quiche LorrainePajdeg3 dl vetemjöl125 g smör1,5 msk vattenFyllning300 g kassler4 dl riven ost (ex 3 dl prästost, 1 dl parmesanost)4 ägg2,5 dl matlagningsgrädde1/2 msk dijonsenap3 msk hackad persiljaSalt, SvartpepparMixa ihop mjöl, smör och vatten. Paj med kassler, ost och en äggstanning smaksatt med lite dijonsenap och persiljaQuiche Lorraine - en fransk ost- och skinkpaj 3 dl vetemjöl
Pulled Salmon (Fisktacos) blir så saftigt och smakrikt. Pulled salmon, bönröra, limeyoghurt, citronpicklad rödlök, avokadodressing, salsa och jalapenos
Ikväll mötte Norrland Frankrike i en klassisk Quiche Lorraine. Ibland är det enkla det goda och konsten med en Quich Lorraine tycker jag ligger i att få till en balans mellan en medelrökt skinka eller picnicbog i kombination med en bra balanserad sälta och mustig ton från timjanen
Pajdegen. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel, med fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa
Pojkarna åt en suverän pizza, och jag åt en äkta fransk Quiche Lorraine som var fantastiskt god. Det här är min variant, med purjolök och ost i (vilket tydligen det inte "ska" vara i en fransk quiche, men jag är ganska säker på att det var det i den jag åt)
De har kommit ut med tre olika rätter och jag fick den indiska varianten med pulled salmon. Pulled salmon wraps4 port500 g laxfilé utan skinn1 påse Santa Maria Ginger & Chili Spices1 msk smör0,5 dl vatten1 paket Santa Maria Chapati Bread1 påse färsk bladspenat1 burk Santa Maria Lemon Chutney1 dl matlagningsyoghurt1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.