pytt med brysselkål, svamp och gröna linser. Servera gärna pytten med en fräsch äppel-yoghurtsås. Skala potatis, morötter, palsternacka och kålrot, tärna i mindre bitar och lägg i ugnssäker form
Bryn pancettan och tillsätt sötpotatisen och rör om ordentligt, sätt på ett lock och låt gå på medelvärme under 10 min. Tillsätt lök och soltorkade tomater och stek på låg värme i ytterligare 5 min. Gör ”4 gropar” och knäck ner äggen
4 4 morötter 600 g fast potatis 1 gul lök 1 msk olja 1 tsk timjan salt och peppar 1 msk riven pepparrot 2 1/2 dl kvarg 1 äpple 480 g bratwurst 1 tsk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan
Dagens tips är en variant på klassisk husmanskost pyttipanna, men baserad på kyckling och fetaost. Denna helg jobbar så jag och lillan får roa oss själva
Detta recept på pytt med sötpotatis och zucchini är gott till kyckling som på bilden men även som en vegetarisk rätt med stekt ägg eller grillad halloumi som proteinkällor
Såsen bestämdes så sent som i skolan i dag, då eleverna fick göra bearnaisesås på hemkunskapen. När det var fint väder en lördag för två veckor sedan sa jag att det var den bästa dagen hittills och så kan det ha varit dittills
Känner att jag vill föreviga årets odlingar och trädgården i största allmänhet innan säsongen är över, men tar mig aldrig tid att ta en runda med kameran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.