Pumpasoppa med ingefära och apelsin
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • skalade och finhackade
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • skalade och finhackade
  • 2 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 1½ dl vitt vin
  • 1 kg pumpakött
  • t.ex. muscatpumpa
  • 1 piri-piri eller chili
  • 2 msk grönsaksfond
  • 12 dl vatten
  • 2 msk riven ingefära
  • Pressad saft från 1 apelsin
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 2 msk rosmarinolja
  • 50 g rucola
  • 1 dl riven parmesanost eller pecorinoost
  • ½ dl rostade pumpakärnor
  •  
  • Rosmarinolja
  • ½ dl olivolja
  • 3 msk hackad rosmarin
  • ½ krm salt
  •  
  • Servering
  • Surdegsbröd

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.