Nästa gång du bakar scones prova att byta ut dinvanliga degvätska mot pumpapuré. Smaksatt med vanilj, kanel och lönnsirap får sconesen en mild sötma som sitterfint efter en kylig höstpromenad
Mät upp vetekross, rågkross, solrosfrö och linfröi en bunke. Smula ner jästen i en degbunke. Rör om tills jästen är upplöst och tillsätt kross och fröblandningen
Chocolate Chiffon Cake, vit choklad mousse, ljuschoklad mousse och täckt med choklad sockerpasta. Med så mycket choklad i en tårta kan det ju aldrig gå fel eller hur
Parmesanost är verkligeninte något som används flitigti detta kök. Men så råkade det sig ju på så visfinnas en rejäl skvätt kvar i påsen med riven parmesan, efter det att så lite krävdes för pesto rosso-varianten (se tidigareinlägg)
Skär varje rulle smördeg i fyra kvadrater. Dessa piroger blev väldigtmumsiga och är enkla att göra. Kycklingröran funkar även som pastasås eller t ex som fyllningtill varma mackor
Idag bakar jag utan gluten inför nästa helgs födelsedagsfika. En liten, liten tendens till att vara "gummiaktiga", om man vet om att de är bakade utan gluten, men smakar precis som vanliga kanelbullar
Stryk eller spritsa ut smeten ikvadraterna på plåtarna med bakplåtspappret. Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.