Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
Skala räkorna. Lägg alla skaldjur i en sil i rumstemperatur ca 1 tim före servering. Koka upp buljong, tomat, räkskal och dillfrön, låt puttra på svag värme i ca en kvart
Ugn 200°. Putsa, peppra och salta oxfilén och bryn den runtom i smör några minuter. Sänk till lägsta temperatur och efterstek under lock i cirka 10 minuter
Det ska vara gott att äta även om man käkar mer grönsaker och mindre kött. Ger du dig på de här provensalska tomaterna så får mjuka, saftiga tomater som bryter fint mot spröd och salt skinka
2 msk provencalsk senap med vitlök och paprika. 2 msk provencalsk senap med vitlök och paprika. Var på födelsedagskalas i helgen hos Els-Marie och Bosse
Sätt ugnen på 225°C. Skala och skiva potatisen. Skiva tomater och squash. Fördela potatis, tomat och squashskivor som taktegel så det blir ganska lågt i 1-2 ugnssäkra formar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.