) Ja riktigt god ochlakritsoch choklad är verkligen en god kombination. Igår hade vi gäster och jag provade detta nya recept som jag hittat på dem och som det lät blev det succé
Jag har ju låtit kreativiteten flöda och sedan har jag också knarkat semmelinspiration på nätet. Det är ju semmeltider så det bara dånar om det, även om själva fettisdagen är om några veckor
Här måste man medge att den är i det lösaste laget och äts bäst med sked. Men det funkar det med. Rör ner käckes så de smälter i grädden, sen ner med chokladen och häll upp i en bakplåtsklädd form 20x20 cm
Jo man tittar i fruktkorgen och hittar nektariner, man tittar i frysen och hittar jordgubbar, man tittar i kylen och hittar smör, man tittar i skafferiet och hittar mjöl och socker och en tetra med vaniljsås, saken är klart på med ugnen och börja laga en härlig smulpaj
Rör ut lakritsgranulatenoch de nymortlade/nymalda fänkålsfröna direkt i asken med crème fraiche. Blanda även ner crème fraicheblandningen i skålen med citron och sill
Fyll på med krämen och varva resterande smet med mandelspån på toppen. Mapelsyrup är ju socker det med, men mycket bättre än vanligt socker i alla fall
Spritsa ut maränger i den form och modell du gillar, på en plåt med bakplåtspapper. Själv älskar jag lakrits, något jag delar med sambon som är nästan manisk när han får en lakritspåse i handen
Raw proteinshakemed hallon och vanilj. Jag använder just nu hampaproteinpulver som jag tycker blandar sig väl med smaker av frukt och grönt och det blir jättegott i smoothies och shakes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.