Någon mer än jag som ÄLSKAR frukost. För mig är det nog det bästa målet på dagen, jag skulle nog kunna leva på frukostmat resten av mitt liv (om man bortser från pepparlaxen från Wahlströms fiskbutik i Utvalnäs som jag berättat om tidigare)
Ibland undrar jag hur mycket tid jag hade lagt på matlagningen om jag inte haft min stora familj. Inte mindre tid än jag gör, i varje fall - den saken är säker
Här kommer mitt recept på ett riktigt gott proteinrikt bröd med jäst. Proteinrikt bröd7 dl vatten5 dl gryn blandat med rågkross (jag tog 2 dl råggryn, 2 dl havregryn och 1 dl rågkross)(koka upp detta och låt stå i 30-60 min)1,5 dl vatten250 g kvarg50 g jäst2,5 dl bakpro (bak protein)2 dl havrekli3 dl grahamsmjöl4 dl dinkelmjöl1/2 - 1 dl surdeg (inte ett måste)2 dl rågsikt2 dl solrosfrön1 dl linfrön1 dl pumpafrön2 tsk saltBlanda allt och knåda i 10 min, Degen ska vara väldigt kladdig men inte rinnig
Sätt ugn på 200º. Vispa ihop äggen med ca 3 dl av mjölken. Tillsätt mjölet och rör till slät smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt salt och margarin
Det finns väl lika många sätt att göra pannkakssmet på som det finns folk som gör pannkaka. -) Ofta kör jag den lite latare/snabbare varianten med en plåt i ugnen
Semlan, denna klassiker som de börjar sälja redan i november nuförtiden. Jag har egentligen aldrig varit speciellt förtjust i semlor, tycker de mest är torra och stabbiga och jag tror aldrig jag ätit upp en hel semla i hela mitt liv
Proteinrikt pizzafyll. Så gjorde jag. Först blandar jag alla ingredienserna till pizzabotten till en lagom konsistens (inte för rinnig bara) och fördelar hackad chili i ena hälften och persilja i andra hälften av smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.