Denna chokladkaka får dessutom sin sötma från färska dadlar, och innehåller inget sötningsmedel. Äntligen är jag hemma efter en dag på jobbet och ett träningspass
Valet föll då på en mörk chokladkaka med smak av mint och kaffebönor. För några veckor sedan hade jag borstat tänderna, med minttandkräm, och drack relativt snart därefter en kopp kaffe
Oftast när jag bakar chokladkakor så är det ju choklad i kakorna och inte som här kakao. Men ibland när man bakar till cuppar och föreningar så känns det som att det spelar ingen roll
Chokladkaka. Jag har fått önskemål om att göra bakverk utan vetemjöl och eftersom jag själv egentligen bör äta glutenfritt så tyckte jag det kunde var kul att försöka hitta något gott recept utan gluten
Smörj och bröa en sockerkaksform. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kesella och mjölet blandat med vaniljsocker, kakao och bakpulver
Som vanligt när jag bakar vill jag att det ska vara vetefritt, sockerfritt och komjölksfritt. Dessutom vill jag så klart att det ska smaka jättegott och gå snabbt att göra
Chokladkaka. Mjuka kakor är hans favorit och då och då får man vara lite snäll mot honom också. Helst vill han inte ha massa glasyr och ”sånt krafs” som han kallar det men nej, där går gränsen för mig
MonteringLägg chokladkakan på nötbottnen och skär försiktigt i bitar med en varm vass kniv. Kavla ut mellan två bakplåtspapper ca en halv centimeter tjockt till samma storlek som chokladkakaformen
Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem. 16 dadlar. 16 dadlar 16 skållade rostade mandlar 8 skivor baconSätt ugnen på 225 garder. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel
Häll kikärtorna i ett durkslag och skölj dem väl under rinnande vatten. ungrostade kikärtor. Man kan ha dem till så mycket - som de är i sallader, till hummus, till falafel, som bas i tårtor, och som nu till snacks
Gillar verkligen att laga vegetariskt och prova mig fram till olika vegbiff varianter. Ofta är min äldsta dotter här som provsmakare och hon äter inte rött kött så det passar bra
Ha i alla resterande ingredienser utom saltet och svartpepparn (häll av konserverade kikärtoroch skölj dem under rinnande kallt vatten innan de tillsätts)
Ingredienser Portioner. 4 2 förp kikärter (à 390 g) 150 g vitost i bit (20%) 200 g färsk spenat 250 g pajdeg 6 ägg Att ha hemma 1 msk olja 4 dl mjölk 1/2 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan
Men annars passar denna bra i runda formar och enligt receptet ska smeten fyllas i tre olika. Jag kan förstå det eftersom kakan blev rätt tung och svår att dela och lyfta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.