Börja med att skölja av musslorna i kallt vatten och skrubba dem lätt. Moules marinés kallas dessa vitvinsångade blåmusslor när de serveras i Frankrike
Klipp rikligt med persilja över och servera direkt i varma tallrikar. Fina färska musslor. Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt
Börja med att borsta och skölja musslorna noggrant. Min fantasi skenade iväg med mig där jag stod i butiken, kunde helt klart känna doften från hav, vitt vin och fänkål
Spara det kallt till nästa dag och smaksätt med lite fiskbuljong. Ett nät musslor kan göra dig sjuk. Servera i djupa tallrikar med gott om spad och hackad persilja
Det vill säga vinkokta musslormed en skvätt grädde. Släng bort trasiga musslor. Väldigt enkelt att lyckas med, oslagbart gott och lätt det mest prisvärda skaldjuret som finns
Lägg ner musslorna i grytan och skaka om, med locket på, då och då under tiden musslorna ångkokas. Kontrollera första att musslorna är hela och sluter ihop skalsköldarna om man knackar på dem
) med bakplåtspapper i botten. En fantastisk förrätt som får tungan smälta i munnen. Rekommenderas. Lägg 1 burk creme fraiche, 1 dl grädde, 1 msk ljus maizena, 1 krm malen muskotnöt och en nypa salt i en kastrull, blanda och låt koka upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.