Tårtbotten ( Obs för stor får marsipanlocket, men perfekt som boten till andra tårtor eller om du kavlar ut ett lock från sockerpasta eller marsipan och kan göra locket större.)
4
ägg
2 dl
socker
1 dl
vetemjöl
1 dl
potatismjöl
1 tsk
bakpulver
2 tsk
vaniljsocker
Vaniljkräm
5 dl
mjöl
10 msk
snabb marsanpulver
250 g
rabarber
250 g
frysta
1 dl
socker
1/2 tsk
äkta vaniljpulver
5 dl
Visp
1 färdigkavlat
marsipanlock
Marsipanrosor och blad, finns att köpa färdigt om man inte vill göra egen, men jag använde mig av deras figurmarsipan
Jag bakade en glutenfri rosa prinsesstårtamed vaniljkräm och björnbärssylt. Vaknade upp i en solig söndag och tog mig ut på en promenad ner mot havet med Kerstin
eftersom en av familjemedlemmarna numera helst äter veganskt ville jag prova att baka en av favorittårtorna - den klassiska prinsesstårtan helt utan ägg eller mjölk
Täck krämen med plastfolie så att folien ligger emot krämens yta. Blanda ägg och strösocker i en kastrull på medelvärme och värm till fingervarmt under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.