Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Jag valde att låta marmeladen enbart smaka smultron så det blev inga "extra" smaker. Smultronen brukar oftast stoppas direkt i munnen när vi plockar dom, men idag plockade barnen 1 liter som jag kokade marmelad på
Koka upp rabarberskalen tillsammans med socker och vaniljsocker på låg värme, ca 3-5 minuter Sockret ska smälta in i rabarbern och rabarbern förlora lite av sin volym Lägg upp skalen ett i taget på en bakplåtspappersklädd plåt Skjuts in i ugnen ca 15-20 minuter
Men hörrni, nu behöver vi piggas upp med en riktig gofika. En paj med en smak av sommar passar väl perfekt när det är rena rama höstvädret utanför fönstret
För en vecka sedan (på mors dag) bjöd jag på en härligt chokladig gräddtårta med bär. Grunden är en chokladbotten som är som en brownie, vilken är toppad med vispad grädde och valfria bär
Skär stjälkarna i små bitar och blanda dem med citronsaft och socker. Så gör du ljuvligaste sommardrycken Rabarbersylt med kardemumma Ingredienser Rabarbersylt med kardemumma 1/2 kg rabarber saft av 1 citron 6 dl socker 1 msk kardemummakärnor Gör så här Ansa och skölj rabarbern
) i även med zuccinin skuren i ganska stora halvmånarfinhacka stjälkarna av koriandern och i med de med, samt grönsaksbuljongtärningenSalta och peppralåt koka ner , smaka av, tillsätt ev mer salt, peppar
Dela med dig till dina vänner. Du kanske gillarGrön smoothie för en grön start på dagenSupermusli fri från gluten och raffinerat sockerGuldmjölk med antiinflammatorisk gurkmejaBananplättarChiapudding med granatäpple och mandelspån 1 banan
Här om dagen så hade jag en skål över, men i stället för att steka den som jag brukar, så slängde jag ihop en potatissallad som jag blev riktigt nöjd med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.